mandag 29. mars 2010

Dagens Yatzy-triks #5

Fem seksere bruker du til å sikre bonusen.

Det er lurt å jobbe seriøst med bonusen så tidlig som mulig. Dersom spillet nærmer seg slutten, og du mangler fire treere og fire enere, risikerer du å miste dine 100 bonuspoeng. Som om ikke det er nok, kan du komme til å måtte stryke både hytte og hus, mens du svetter med dine treere. (Vel, akkurat hytte skal du vel klare å få skrapt sammen, men jeg regner med at du tar poenget. :) )

Får du fem seksere, og du fortsatt mangler en del på bonusen din, så før opp 30 poeng på sekserne. Nøl ikke! Da kan du bruke de mer mislykkede kastene dine på enere, toere og til og med treere. Fem like vil du uansett kunne jobbe mot, samtidig som du jobber med fire like, tårn, yatzy og sjanse.

Personlig synes jeg det er ekstra stas å få fem treere. Får du fem treere, kan du slappe litt av med både enerne og toerne, samtidig som du kan spare fem firere, femmere eller seksere til ... nettopp ... fem like.

Og du, sørg for å ikke miste tellinga selv om du føler deg ovenpå bonusmessig! Det er pinlig, og det er en katastrofe for sluttresultatet ditt.

I dag har jeg ingen Yatzy-anekdote, men jeg kan fortelle at i morgen skal dagens Yatzy-triks handle om tre par og hus.

Kanskje du har en anekdote? Del gjerne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar