torsdag 25. mars 2010

Dagens Yatzy-triks #2

Det er ingen skam å stryke full straight i tide.

To temaer, sammensauset i ett Yatzy-triks i dag: Straight og stryking.

Straight er både gøy og oppskrytt. La meg slå fast med en gang: Som regel lønner det seg ikke å gå for straight. Iallfall ikke full straight! Full straight er like vanskelig å få som Yatzy, og gir bare 21 poeng.

Vær oppmerksom på at du høyst sannsynlig vil slå både liten og stor straight på første kast et par ganger i løpet av runden, så bare vent til du får gratis uttelling.

Mellomposisjon vil si at du har 2, 3, 4 og 5. Da kan det være fristende å prøve å få liten eller stor straight. Men vurder dette veldig nøye. Liten straight gir bare 15 poeng ... er du sikker på at du ikke ikke mangler treere eller hytte?

Så over til neste tema, stryking, eller langsiktighet. Som dagens Yatzy-triks sier i klartekst: Det er ingen skam å stryke full straight i tide. Det er ingen skam å stryke i tide. Nærmer du deg slutten av spillet og sitter uten tårn, Yatzy og brikker? Ikke en gang prøv å få full straight! Stryk og få tre brikker! Og generelt: Ikke vær bakpå med strykinga, bruk stryking først og fremst til å styrke mulighetene dine, ikke som en kriseløsning.

Kommenter gjerne!

2 kommentarer:

  1. Veldig enig i dette med stryking av full straight, altså! Men er usikker på om alle godtar å stryke allerede før første kast. Vi pleier jo det, men tror noen mener at man må kaste en gang først og så kan spare to brikker...

    SvarSlett
  2. Det har du rett i! Godt poeng! :) Et sunt og hederlig Yatzy-triks er også å klargjøre kjørereglene før man setter i gang. (Personlig mener jeg at man kan tilpasse reglene slik at spillet blir mest mulig morsomt for dem som er med, men der tror jeg nok mange er uenige, hehe.)

    SvarSlett